Niklas Palm

Niklas Palm är serviceelektriker och tekniker på Sörens El sedan 2006. Efter gymnasiet hoppade han på en utbildning inom system- och fiberteknik och gjorde då sin praktik hos Sörens El. Efter praktiken blev han direkt erbjuden jobb på företaget. Förutom en avstickare till Dalarna och Mora under fyra år har han jobbat åt Sörens El hela tiden.

– Jag jobbade med fiber första halvåret, sedan blev det en dipp på marknaden, så då gick jag över till elsidan. Där har jag varit kvar sedan dess, berättar Niklas.

På Sörens El är ingen dag den andra lik. Variationen är något Niklas trivs med.

– En dag kan jag sitta med datorn och programmera fastighetsautomation och en annan dag besöker jag 4-5 kunder och gör allt från en liten felsökning till en nyproduktion av till exempel en villa, säger Niklas.

Något annat Niklas uppskattar med elektrikeryrket är att han får träffa så otroligt många människor.

– Många tror att elektrikeryrket är ensamt, eftersom man oftast jobbar ensam, men så känns det aldrig. Man blir en naturlig del av ett större team ute på byggen och renoveringar tillsammans med snickare, målare, rörmokare, grävmaskinister och murare. De känns nästan som kollegor, säger Niklas.

Skälen till att Niklas valt att vara kvar på Sörens El i femton år är flera.

– Förutom att få vara en del av ett team som kommer till jobbet varje dag med ett leende på läpparna, tar företaget alltid vara på folk som vill utvecklas. Jag har själv gjort resan från elektriker till arbetsledare och chef. Nu har jag funnit min rätta roll som serviceelektriker, jag trivs med jobbet ute på fältet. Sedan 2015 är jag dessutom delägare i företaget, vilket är både utvecklande och roligt, säger Niklas.

När Niklas är ledig umgås han helst med familj och vänner, tränar, åker skidor, går på konsert eller har något byggprojekt på gång. Det har blivit några renoveringar och ett nybygge genom åren.

Det bästa med att leva, verka och bo i Hälsingland tycker Niklas är närheten till skogen och havet och att både storstaden och fjällvärlden bara ligger några timmar bort.

-Något jag gillar specifikt med Hudiksvall är den framtidstro jag upplever här och de entreprenörer och eldsjälar som driver på utvecklingen. Det känns fantastiskt att jag genom mitt yrke får vara en del av det.