Kraftteknik / Industri

Vi på Sörens El har många års erfarenhet av arbeten på spänningar från 0,4 till 170kV och försöker alltid möta kundernas behov genom att ständigt uppdatera våra utbildningar och certifieringar. Idag utför vi montagearbeten åt de flesta stora leverantörerna och har erfarenhet av så gott som alla i branschen förekommande ställverksfabrikat och kabeltillbehör. Vi gör vårt bästa för att vara ert bästa alternativ!

Ställverk och transformatorstationer

Vi erbjuder montagetjänster för allt från 0,4-170kV stationer över hela landet, både som underentreprenörer åt större anläggarfirmor eller genom att hyra ut kompetenta montörer till kollegor i branschen för att lösa deras bemannings/kompetensbehov. Våra erfarna och dokumenterat kompetenta medarbetare ser till att arbetet utförs med högsta kvalité och personsäkerhet i åtanke. Med gedigen erfarenhet inom området och med fokus på att bygga långvariga kundrelationer så försöker vi vara det bästa alternativet för alla uppdragsgivare. Några av våra större uppdragsgivare är ABB, Siemens, Schneider, Switchgear AB, Vattenfall Service, InfraTek, EiTech och ElTel. 

Kabelarbeten

Vår personal är erfarna och kunniga inom kabelarbeten samt certifierade på flera olika tillverkares skarvar och avslut. Vi utför avslut och skarvning på det mesta från 0,4-170kV. Några uppdragsgivare inom kabelarbeten är Fortum, Vattenfall och ABEKA. Oavsett om ni behöver skarva en enstaka lågspänningsmatning eller har mellanspännings avslut/skarvar för en hel vindkraftspark som behöver utföras så kontakta oss så försöker vi lösa era problem tillsammans!

Industri

Sörens EL har under åren utfört ett stort antal arbeten mot industrin, både som underentreprenör åt byggfirmor samt anläggarfirmor eller som egna totalåtaganden mot slutkund. Här kan vi erbjuda allt från installationsarbeten till montage av högspänningsspänningsutrustningar och leveranser/installationer av lågspänningsställverk.

Några av våra industrikunder genom åren är Uddeholms AB i Hagfors, Holmen AB i Iggesund, Ovako Bar AB i Smedjebacken, SSAB i Borlänge och SCA Ortviken i Sundsvall. Där har vi utfört såväl kompletta installationer av 130kV mottagningsstationer, transformatorbyten, montage av nya ugnsställverk och fördelningsställverk som installationer av belysning och värme i byggnader.

Oavsett vad du behöver, kontakta oss så försöker vi lösa era problem tillsammans!