Smarta Hus / KNX

KNX Förenklar din tillvaro. Vi på Sörens El är regionens ledande installatörer på KNX och Smarta Hus.

KNX skapar nya möjligheter. Med ett KNX-system kan du enkelt integrera, styra och samordna till exempel belysning, värme, kyla, ventilation, markiser och olika larm. Vinsterna är bekvämlighet, energibesparing och säkerhet.

KNX-systemet gör det möjligt att skapa scenarier som aktiveras med knappar eller rörelsevakter. Du kan till exempel ha en ”kom hem- och hej då-programmering” som aktiveras med ett knapptryck vid ytterdörren. Då tänds, eller släcks, alla lampor som är kopplade till denna programmering. Eller varför inte ha programmerade knappar för städljus, matlagning, mysbelysning? I händelse av brand eller inbrott kan alla lampor tändas. Du kan tända fasadbelysningen då det blir mörkt och låta den dimma ner vid midnatt för att sedan dimma upp på morgonen. Bara fantasin sätter gränserna!

KNX är en ISO-standard för hem- och fastighetsautomation, tidigare benämnt intelligenta fastigheter. KNX firar, 2015, 25 år.

Några av våra referensprojekt inom KNX är Gärdeåsskolan och Slottegymnasiet i Ljusdal, Kulturhuset i Hudiksvall, Läroverkets gymnasium i Hudiksvall, hotell i Sälen, diverse villor med mera.

För mer information: http://www.knx.org

Se en av våra artiklar om Smarta Hus här!