Energilager

Förnybara energikällor som sol och vind tar aldrig slut och efterfrågas alltmer. Av naturliga skäl producerar dessa energikällor inte el konstant och kontinuerligt, exempelvis när det är mörkt ute eller vindstilla. För att kunna nyttja denna energi på bästa sätt behövs därför någon form av energilagring. Sörens El erbjuder flera alternativa lösningar.

Hur funkar det?

De flesta som har solceller installerade producerar mer el än de själva förbrukar och säljer överskottet till elnätet. Med hjälp av ellagring kan du i stället lagra elen dina solpaneler genererar under dagen och själv använda den när solen gått ner och el från nätet är dyrt. Ett energilager optimerar elsystemet i ditt hem och minskar dina energikostnader.

Varför energilager?

• Ta tillvara all solel som produceras, utan att behöva sälja överskottet till elnätet.
• Använda egenproducerad solel dygnet runt i stället för enbart då solen skiner.
• Öka självförsörjningsgraden av el
• Få kontroll på energiförbrukningen och effektivisera energianvändningen
• Kapa effekttoppar och slipp dyra effekttariffer
• Säkra elförsörjningen vid tillfälligt strömavbrott
• Lämna mindre miljöavtryck

Skattereduktion på 50 procent för energilagring
Från januari 2021 kan privatpersoner få skattereduktion på investeringar i grön teknik. Avdraget fungerar ungefär likadant som rot- och rutavdraget och är i praktiken en form av bidrag för energilagring, solceller och laddningspunkter. Skattereduktionen gäller både material- och arbetskostnad inklusive moms och uppgår till 15 procent för solceller, 50 procent för energilagring och 50 procent för laddningspunkter för elfordon. Som mest går det att göra avdrag för 50 000 kronor per person och år. Avdraget kan nyttjas årligen, vilket gör att privatpersoner även får ett reducerat pris vid utbyggnation av sina lagringssystem – något som är toppen om elbehovet skulle komma att växa.

Vårt erbjudande

Energilager/Solcellsbatteri
Med ett energilager eller solcellsbatteri sparar du energin som produceras under solintensiva timmar, för att sedan kunna använda den när den som bäst behövs. Den lagrade energin kan användas till både elbilsladdning och hushållsel.

Vi erbjuder olika former av batterilösningar för energilagring. Våra lösningar är flexibla, skalbara från 5–700 kW och skräddarsys alltid för att matcha just ditt energibehov.

Installation
Installationen av ett energilager kan se ut på flera sätt. Antingen efterkopplas det till en redan befintlig anläggning eller så kopplas det på i samband med nyinstallation. Energilagret tillsammans med solcellsanläggningen kan även användas offgrid.

Varför Sörens El?

Vi hjälper er med helheten. Från behovsanalys till driftsättning.

Vi kommer till er och diskuterar vad som är bäst utifrån just era behov, önskemål och förutsättningar. Baserat på detta tar vi fram en offert. Efter godkänd offert ansvarar vi på Sörens El för installationen samt driftsätter anläggningen.

Vi hjälper till vid eventuella problem och om ni önskar så kan vi skapa ett serviceavtal där vi kommer och ser till att er anläggning fungerar som den ska för optimal effekt och lång livslängd.

För vilka?

Privatpersoner och företag.

Intresserad av energilager?

Skicka ett meddelande till oss nedan så kontaktar vi dig.

  Vill du veta mer? Kontakta oss!

  Jon Johansson
  jon.johansson@bravida.se
  Vxl: 0650-54 34 12
  Direkt: 0650- 366 31

  Jonas Winberg

   

  Simon Runesson

  Joel Selin

  Valter Lundgren

  Anders Bylin

  Andreas Lundgren

  Andreas Lundgren