Smarta Hem

Tänk dig att kunna fjärrstyra delar av ditt hem via mobilen. Reglera belysning och värme när du inte är hemma, släcka alla lampor med ett knapptryck vid sängen, dra igång kaffebryggaren, stänga av strykjärnet och ha koll på vilka som kommer och går. Smarta hem och automatiserade fastigheter är inte bara praktiska. Genom att automatisera kan du spara både pengar och miljö. Smart va? 

Smarta Hem – för privatpersoner

Med vår lösning Smarta Hem kan du styra de flesta funktioner i hemmet, som exempelvis belysning, värme, ventilation, larm, solskydd, köksmaskiner, bevattning och musik i ett och samma system. Det automationssystem vi använder heter KNX. Det är standardiserat och öppet. Det innebär att det inte är knutet till en specifik leverantör utan går att skräddarsy helt efter dina behov och önskemål. Det mesta i hemmet kan fjärrstyras och schemaläggas och du har enkelt tillgång till systemet från din smartphone eller surfplatta. För att elinstallationen ska bli precis som du önskar och anpassad för dina behov krävs lite förarbete. Ett bra sätt är att tänka igenom vilka behov och önskemål som finns, rum för rum.

Fastighetsautomation – för fastighetsägare och företag

Vår lösning Fastighetsautomation passar dig som vill ha en intelligent fastighet med möjlighet att fjärrstyra och schemalägga flertalet funktioner som exempelvis belysning, värme, ventilation, brand- och inbrottslarm, passersystem, övervakningskameror och laddstationer i ett och samma system. Det automationssystem vi använder heter KNX. Det är standardiserat och öppet. Det innebär att det inte är knutet till en specifik leverantör utan går att skräddarsy helt efter dina behov och önskemål.

Fördelar med KNX

 • används i alla typer av byggnader från privata hus till kontor och industrier
 • ökad komfort och högre säkerhet
 • övervakning/styrning av fastighetsfunktionerna i ett system
 • fjärråtkomst till fastighetens funktioner via smartphone, surfplatta och PC
 • färre ledningar
 • kortare installationstider
 • kortare om- och utbyggnadstider
 • reducerade energikostnader genom behovsanpassad styrning av belysning, värme/kyla och ventilation.
 • loggning och insamling av driftsdata
 • enkel utbyggnad, kräver ingen ändring i befintlig elinstallation.
 • flexibel anpassning till lokalförändring, kräver ingen ändring av befintlig kabelförläggning

Varför välja Sörens El?

Våra tjänster Smarta Hem och Fastighetsautomation bygger på systemet KNX, en ISO-standard för hem- och fastighetsautomation. Med KNX i hemmet har du möjlighet att skapa din personliga boendekomfort samtidigt som du får en fastighet där alla funktioner pratar med varandra.

KNX gör styrning och övervakning av funktionerna i en fastighet enkel och framtidsäker och möjliggör funktioner och lösningar som med konventionell teknik skulle vara mycket kostsamma, om ens genomförbara.

Vi på Sörens El har redan hjälpt kunder i bland annat Hudiksvall, Delsbo och Ljusdal att skapa intelligenta och framtidssäkra fastigheter. Vi hjälper gärna dig också!

För vilka?

Fastighetsägare, företag och privatpersoner.

Smarta hem med KNX

Kontakta oss

Kontakta oss om du är intresserad av att automatisera din fastighet med KNX.

  Vill du veta mer? Kontakta oss!

  Niklas Palm

  Patrik Hedlund