Anders Ulander

Anders Ulander är serviceelektriker på Sörens El/Bravida Hudiksvall sedan april 2022. Han har jobbat inom Bravidakoncernen tidigare och kände väl till företaget när han började i Hudiksvall. 2007 började han som elektriker på Bravida i Falun och 2008 gick han vidare till Bravida i Gävle. Under perioden 2011-2022 var han uthyrd till Bravida i Piteå och jobbade på deras uppdrag i Uppsala och Stockholm. Eftersom Anders bor i Mohed utanför Söderhamn fick han veckopendla. Något som tog på krafterna.

– Att veckopendla i drygt tio år sliter rejält, så när jag hörde att Bravida hade köpt Sörens El i Hudiksvall tänkte jag att nu har jag chansen att få ett jobb i närheten av där jag bor. berättar Anders.

Så blev det också.  Just nu är Anders ute på ett entreprenaduppdrag. Ett stort lokalt företag bygger nytt kontor, kök och omklädningsrum och Sörens El/Bravida har uppdraget att ansvara för alla elinstallationer.

– Jag trivs väldigt bra på entreprenadsidan. Projektet jag jobbar på just nu är snart klart, men vi har ytterligare ett projekt på gång i höst så jag blir kvar här ett tag, berättar Anders.

Det bästa med elektrikerjobbet tycker Anders är att det är fritt, att han får sköta sig själv och lägga upp arbetet som han vill.

– Det är ett flexibelt jobb. Ingen dag är den andra lik. Trots att jag gillar att sköta mig själv är jag ingen enstöring. Jag tycker om att träffa folk och att hjälpa våra kunder med bästa möjliga lösning just för dem, säger Anders.

Fördelen med just Sörens El/Bravida Hudiksvall är att det är högt i tak på företaget och en god stämning bland medarbetarna tycker Anders.

– Jag trivs väldigt bra. Det märks att det är många hälsingar som jobbar här. Alla är så positiva, trevliga och hjälpsamma. Behöver jag hjälp, får jag det. Det är väldigt hjärtligt, säger Anders.

När Anders är ledig ligger han helst av allt i solen och bara tar det lugnt. Förutom det hänger han gärna med barnen på fotbollsträning, kör jänkare, tränar, plockar svamp eller kör fyrhjuling.

– Det är så skönt att vara hemma i Hälsingland på heltid igen. Här är fantastiskt vackert med blånande berg, sjöar, skogar och hav. Dessutom är människorna som bor här väldigt trevliga och lättsamma. Här är vi snälla med varandra – det behövs i tider som dessa, avslutar Anders.