Johan Delin

Johan Delin arbetar som fibertekniker på Sörens El sedan 2014. Efter att ha flyttat hem från Stockholm under en pågående föräldraledighet och husrenovering, hoppade han på en utbildning till fibertekniker i Hudiksvall. Redan efter första veckan kontaktade han Sörens El för att försöka få en praktikplats. Den fick han och sedan dess har han blivit kvar.

En dag på jobbet beskriver Johan som omväxlande med stor frihet men också mycket ansvar. Något han trivs med.
 
– Vissa dagar sitter jag och finlirar med något smått eller söker fram möjliga fibervägar från plats A till plats B. Andra dagar står jag med lera upp till knäna i en grop längs vägen och skarvar slangar eller ligger under någon krypgrund och klamrar fiberkabel, säger Johan.
 
Det bästa med yrket enligt Johan, är variationen i arbetsuppgifterna och samarbetet med kollegorna. Det bästa med just Sörens El som arbetsplats säger han är den goda stämningen och atmosfären.
 
– Det är en enkel och familjär stämning i företaget med många skratt och högt i tak. Det gillar jag, säger Johan.
När Johan är ledig är han helst med de tre döttrarna Vivi, Betty och Daisy. Under vår och sommar tillbringar de så mycket tid de kan i sommarstugan i skärgården några mil norr om Hudiksvall. Engelsk fotboll och fiske är andra stora intressen i Johans liv. Som många andra flyttade Johan till Stockholm efter gymnasiet, men då barnen kom valde han och dåvarande sambon att flytta tillbaka hem till Hudiksvall och Hälsingland.
 
– Det är ett beslut jag aldrig ångrat, säger Johan. Det bästa med livet här är lugnet, enkelheten och närheten till familj, vänner och naturen. Framförallt till havet. Allt jag behöver i livet för att må bra finns här.