Patrik Hedlund

Patrik Hedlund är serviceelektriker och systemintegratör KNX på Sörens El sedan 2016. Han växte upp i Ockelbo. Därifrån gick flyttlasset till Gävle där han gick elprogrammet och därefter jobbade på en elfirma i sju år. Sommaren 2016 gjorde kärleken att Patrik valde att lämna Gävle och flytta till Hudiksvall.

– Jag hade dålig koll på elfirmorna i Hudiksvall när jag flyttade hit. En dag såg jag en servicebil från Sörens El nere på stan. Jag läste på om företaget och valde därefter att kontakta dem. Med facit i hand kan man säga att det var ett lyckat drag, säger Patrik.

I rollen som systemintegratör KNX installerar Patrik så kallade Smarta Hem-system. Ett Smart Hem är ett hem utrustat med teknik som på olika sätt är utformad för att hjälpa till i vardagen. Det kan exempelvis vara en diskret rörelsevakt i taket tänder golvbelysningen i korridoren automatiskt när barnen springer från sitt rum till föräldrarna på natten, att markisen åker ner automatiskt för att skapa ett bättre inomhusklimat när solen tittar fram eller att man släcker all belysning i huset via en knapp vid sängen när det är dags att sova.

– Istället för att ha tio olika fjärrkontroller samlar man alla funktioner i en ”universalfjärrkontroll” från vilken du styr belysning, värme, ventilation, startar motorvärmaren, sätter igång kaffebryggaren och spelar musik i ett och samma system, säger Patrik.

Det bästa med elektrikeryrket är att det är så varierande och fritt tycker Patrik. Ena dagen drar han el i ett badrum och nästa sitter han på kontoret och programmerar ett KNX-system till ett Smart Hem. Han uppskattar att han får använda både hjärna och händer för att få till tekniskt korrekta och estetiskt snygga anläggningar åt kunderna.

– Stämningen på Sörens El är väldigt familjär och möjligheten till personlig utveckling är stor. Något annat jag uppskattar är att företaget hela tiden strävar efter att ligga tekniskt i framkant. Det känns roligt att jobba för ett företag som hela tiden vill utvecklas, säger Patrik.

När Patrik är ledig umgås han helst med sin sambo, äter god mat och lyssnar på musik. Han åker dessutom gärna och besöker familj och vänner i Gävle, Ockelbo, Uppsala och Göteborg.

– Det bästa med att bo och jobba i Hälsingland är alla trevliga hälsingar och att det är så fint här! Jag trivs verkligen bra och ångrar inte att jag flyttade hit, säger Patrik.